Ukas profil: Martine von der Lippe

Blåmeis iherdige pedagog er neste ansatt vi skal gjøre oss bedre kjent med.

Hvordan har de første tre månedene vært?

Det har vært bra, var mye nytt i begynnelsen. Synes vi har fått rutiner godt på plass. Veldig fornøyd med barna og foreldrene og sånt. 

Kan du merke kulturforskjeller mellom barnehager i USA og i Norge? 

Ja, absolutt. De er mye mere fleksible i forhold til turer, og er ikke redde for at barna blir skittne, eller er ute i regn her i Norge. Det synes jeg er en bra ting. Jeg kan ikke sammenligne med noe annet en en skandinavisk barnehage. Når jeg gjorde praksis i vanlige amerikanske barnehager, var de veldig overbeskyttende ovenfor barnas sikkerhet. Fikk et lite sår å kneet var du nødt for å skrive rapport. Barna fikk ikke lov til å være ute når det regner. Det var skikkelig teit. Mye lengre dager i USA 8-18 var vanlig åpningstid. Det er ganske lenge

Hvordan vil du beskrive deg selv som pedagog?

Jeg er veldig opptatt av at barna skal gjøre ting selv og bli selvstendige. En skal ikke gjøre alt for barna. De skal prøve seg fram selv. La de utforske og finne interesser selv, så prater vi om det de ser og opplever.

Fortell litt om familiesituasjonen din:

Ja, jeg har en tvillingbror og en lillesøster. Vi er alle tre adoptert fra det samme barnehjemmet i Chile. Adoptert av to foreldre fra beste vestkant. Fars jobb førte oss til USA, der vi har bodd i 12 år. Jeg har vokst opp med hund. Trives veldig godt med barn og dyr. Jeg har en tante (les: Anneke von der Lippe) som har vært Emmynominert og bidratt til ferøysk film, men det kan alle slå opp. 

 

 

FEM KJAPPE

 

Favorittmat: Taco

Favorittfilm: Kanksje en som heter Shiloh. Den handler om hunder

Favorittbok: Millenium-bøkene av Stieg Larsson

Reisemål: Spania. En av mange, vil reise rundt i Europa

Forbilde: Martin Luther King