Barn som spiser gulrøtter, knekkebrød og peppernøtter...

...tyttebær og bjørnebær og kålrot og persille...

Med stort engasjement og mye kunnskap bruker Patrycja hver morgen tid på å lage dagens varme måltid til alle avdelingene. Grønnsakssuppe med linser, quinoa eller couscous, fiskegrateng, fiskekaker, fullkornspasta med ulike sauser eller hjemmelaget fullkornslasagne er mat barna liker spesielt godt.

I Heimvang barnehage strekker vi oss langt for å lage maten fra bunnen, og er opptatt av å gi barna et variert og sunt kosthold basert på gode råvarer og lite salt. Våren 2016 hadde vi et lærerikt og inspirerende kurs med ernæringsfysiolog, om viktigheten av godt kosthold i barnehagen, om næringsstoffer, utfordringer og praktiske råd. Når små mager skal fylles opp med mat som ivaretar deres helse og utvikling, er det ikke mye plass til sukker og næringsfattige matvarer. Vi støtter oss på det faglige grunnlaget som er gitt i myndighetenes retningslinjer for mat og måltider i barnehagen, samt i regelverket for barnehagen, men er samtidig lydhøre for foreldrenes innspill og synspunkter. Vi voksne påvirker barns holdninger, kunnskaper, atferd og vaner, og dere kan være trygge på at vi i Heimvang tar vårt ansvar på alvor. Vi er også bevisst på å bruke måltidene som pedagogisk arena. Utvikling av sosial kompetanse i form av samhandling og fellesskap har stort potensiale i måltidssituasjoner. Barna er også med på matlaging og baking. Vi drar på besøk på bondegård og handler i butikk, så barna får se og erfare mat i en større kontekst.

Vi i Heimvang barnehage håper at vi sammen med dere foreldre kan bidra til at barna;

...Blir sånn passe mett i magen, glad og lystig hele dagen, og så lett i bena at de ikke kan stå stille