Pedagogiske aktiviteter med barna når man sitter i karantene

Her finner dere forslag til pedagogiske aktiviteter man kan finne på med barna når man sitter i karantene.

****************

- Eventyrstund om "De tre bukkene bruse", som dere kan se sammen med barna. Den skulle vært i Litteraturhuset men sendes nå live på YouTube idag kl 11.00.

Bare gå in på denne linken:

***************

- Radiokanalen NRK Super har spesialtimefor de minste hver dag mellom kl 15.00-16.00. De tar inn spørsmål fra barn på epost og sms, og en ekspert i studio svarer og forklarer.

***************

- Tips på ting dere kan gjøre hjemme sammen med barna:

Lek sammen med barna deres: Knytt bånd med barna gjennom leken, det er dere som er rollemodeller. Barna lærer av dere, og de lærer gjennom å leke. Tiden flyr om dere er med i leken. (Samspill)

Hinderløype: Ute eller inne. Sett sammen feks møbler til en bane. Over, under, mellom,rulle,hinke,hoppe,krabbe. (Fysisk aktivitet, motorikk, språktrening).

La dem delta i hverdagen: La barna delta i vask, matlaging, rydding. Barna liker og få ansvar (etter alder og modenhet) også de aller minste elsker og hjelpe til. (Lære å ta ansvar).

Mal et bilde: Bruk det dere har hjemme, barna elsker og bli kjent med nye materialer. (Finmotorikk, bli kjent med nye materialer).

Rydde søppel ute: Ta med barna ut med en pose og rydd søppel på veien. (Miljø, samarbeid, fysisk aktivitet).

Hør på lydbok/les en bok: Barna trenger vile i løpet av en dag, dette passer for de største som ikke sover. (Koncentrasjon, avslapning, språktrening).

Lag middag/lunsj sammen: Velg sammen med barna noe dere skal spise og la dem delta i kutting, røring og å dekke på og av (etter alder og modenhet). (Samspill,konsentrasjon, nye smaker, finmotorikk, språktrening).

Pusle sammen: Finn fram de puslespillene dere har eller lag egne ved å tegne og så klippe opp. (Finmotorikk, konsentrasjon, farge og form).

*************

Her kommer en link til en kjempefin aktivitet. Brillebjørn-lydbok ligger ute gratis, handler om å være hjemme pga. coronavirus:

**************

Her kommer en link til side hvor dere kan finne videogalleri av sanger, regler og musikkaktiviteter.

www.skattkammer.no

**************

Hver tirsdag kl.11.00 leser og forteller Litteraturhuset eventyr for barna i digital versjon. De har allerede lagt ut fire eventyr: Bukkene bruse, Pannekaka, Askeladden som kappåt med trollet og Keiserens nye klær. Bare gå inn på linken her nede for og komme dit.

**************

Experiment "Hvorfor er det så viktig og vaske hendene med såpe og vann".

1. Fyll en skål med vann og hell i feks svartpepper (som skal forestille bakterier).

2. La barnet doppe fingeret i vannet. Resultatet blir at masse bakterier fastner på fingeret.

3. Ta på såpe på et annet finger og doppe det i vannet med bakterier. Resultatet blir då at alle bakterier forsvinner, og fingeret blir rent.

Snakk med barna om dette etterpå, hvor viktig det er at vaske hendene med såpe og vann.

"Hjemmebowling"

Fyll noen brusflasker med sand eller vann, mal de gjerne i ulike farger. Still de opp på gulvet og trill ball mot dem. :)

"Lag din egen dyrehage"

Klipp ut dyremasker av ark eller kartong, lag hull til øynene og også på hver side og sett strikk eller tråd i. La barna fargelegge selv. :)

"Experiment på kjøkkenbenken"

Ta ca 2/3 vann og 1/3 olje, en liten klype salt og noen dråper konditorfarge- se hva som skjer. :)

**************

Tips på en YouTube-kanal "Mirellas kunstgruppe". Her kan dere få forslag på kunstaktiviteter.

*************

Lag silkedeig!

Denne deigen er finere og glattere en den mer kjente trolldeigen og vil gjøre lykke på ethvert verksted, uansett hvor gamle deltakerne er.

Oppskrift på hjemmelaget silkedeig:
- 1/2 kopp maizenna mel
- 1 kopp salt
- 1 kopp kokende vann

Bland sammen alt i en kasserolle, kok opp (dette går fort) og rør godt. Det er ferdig når du fått en fast masse. Legg massen på kjøkkenbenken med maizena mel, elt godt slik at du jobber maizennaen inn i massen. Når den har fått en fin hvit farge, og den er fast men ikke klissete- er den ferdig. Lag forskjellige figurer av deigen og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Stekes midt i ovnen ved 100 grader i ca en time så de blir harde.

Legg resten av deigen som ikke brukes i en brødpose i kjøleskapet, så kan det brukes flere ganger.

Lykke til! :)

***********

Her kommer to linker til sider der det finnes masse forslag på pedagogiske aktiviteter:

1. www.barnehageaktiviteter.no

Brukernavn: foreldre@barnehageaktiviteter.no